Skip to main content

Framtid med flow

varumärke – positionering – grafisk profil

Från fiberkabel
till framtidsstad

Smarta städer kräver ett bra flow – och ett bra flow kräver robust fiber. Det levererar stadsnätet Fibra. Numer speglas det i allt från deras vision till deras uppdaterade grafiska identitet. Med ett uppdaterat varumärke, vässade budskap och en ny kommunikationsplattform visar de hur arbetar för framtidens smarta städer. För oavsett om det är med IoT, AI-tjänster eller 5G så är det fibernätet som gör all sömlös smartness möjlig.

Ditt nät. Din stad. Din framtid.

Snabbt och stabilt internet är toppen. Men det finns ju massor av aktörer som säljer snabbt internet. Och hur många går runt och tänker på operatörer, bredband och fiberkablar på väg hem från jobbet, egentligen? Inte så många. Vi har ju annat viktigt att tänka på. Som bolåneräntor, vem som hämtar på föris idag och vad Elon Musks nästa drag kan tänkas vara.

För att få Fibra att synas, kännas och höras genom bruset behövde vi alltså lyfta blicken från mark till möjligheter. Från det trygga och rationella, till allt spännande Fibras nät faktiskt möjliggör. Fiber är nämligen mer än bara fysiska kablar. Det är en förutsättning för framtidens innovationer. För självkörande bilar, 5G. AI-optimerade hus och en klimatsmart stadsmiljö där data flödar sömlöst mellan mark, hus och moln. Det kopplar också samman medborgare och samhälle, nöje och innovation och det lokala med det globala. Smart och sammankopplat, alltså.

Med allt det i åtanke, tog vi fram budskapet ”Framtid med flow” för att ge varumärket en tydlig riktning. Med avstamp i budskapet formgav vi även en fiktiv framtidstad, där stadsbilden kryllar av element inspirerade av Fibras teknik och geografiska områden. Allt för att ytterligare positionera varumärket som en innovativ, lokal aktör. Det faktum att allt i staden rör sig så sömlöst beror såklart att den står på Fibras plattform – ett otroligt driftsäkert nät som all ny, intelligent teknik kopplas till.